U bent hier

Welkom bij HCC!noordwest

voorheen noord-holland midden en noord-holland noord

HCC! Noord-Holland Midden en Noord-Holland Noord –sinds kort HCC!noordwest is een van de regio’s van de HCC!, dé computervereniging van Nederland. Ons werkgebied omvat het deel van Noord-Holland dat zich uitstrekt van Purmerend in het zuiden, tot en met Texel in het noorden van de provincie.

Met onze ruim 2000 leden houden wij contact door middel van een website, een maandelijkse e‑mailnieuwsbrief en 20 bijeenkomsten per jaar.

Elk kwartaal staat een thema centraal, waarvoor getrainde gastsprekers worden uitgenodigd. Daarnaast zijn er elke maand minstens twee presentaties die afwisselende onderwerpen hebben. Hiervoor peilen wij regelmatig de behoeften van de leden.

Attentie: De url van de website is gewijzigd in noordwest.hcc.nl i.p.v. nhm.hcc.nl en nhn.hcc.nl. Wijzig dit dus, want binnenkort zijn nhm.hcc.nl en nhn.hcc.nl niet meer bereikbaar.


Windows 10 Fall Creators Update: wat je moet weten
De laatste bijeenkomst van HCC!noordwest wordt afgesloten met een interessante lezing over de laatste en omvattende update van windows 10 de Fall Creator. Als we het mogen geloven zijn er tal van veranderingen doorgevoerd met als doel het gebruiksvriendelijker en sneller te maken. Hou er rekening mee, dat de update lang kan duren als je een centrino processor of een nog tragere pc/laptop hebt. (tot 24 uur). Ben je de gelukkige bezitter van een snelle i-7 processor met een ssd erin dan kan het wel binnen de 2 uur !
Microsoft stuurt alle gebruikers van Windows 10 de Fall Creators Update, soms Herfst Makers Update genoemd, ook bekend als versie 1709 van Windows 10. Nog niet binnen? Microsoft legt uit hoe je ‘voordringt’
Nog laatste kans (tot 31 december) om Windows 7 of 8.1 toch nog gratis op te waarderen naar Windows 10.


ATTENTIE: Evenals het geval was in december 2017 is ook nu de 2de bijeenkomst op zaterdag 20 januari 2018 verplaatst naar de 27ste. Zet dit s.v.p. in uw agenda.


Apple initiatief voor HCC!noordwest te Alkmaar
In januari 2018 zijn er een paar enthousiastelingen apple gebruikers van HCC!noordwest, dieeen apple groep willen vormen tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten te beginnen op zaterdag 6 januari 2018. Het is de bedoeling om dit op de 1ste zaterdag van elke maand –behalve tijdens het zomerreces- te houden. Heeft u een vraag of zit u ergens mee met uw apple toestel kom dan langs en neem het “defecte” apparaat mee of kom gewoon langs om de sfeer te proeven. Apple.HCC! geeft ondersteuning met o.a. een aanbieding van nog Mac high Sierra specials en enkele oudere iPhone/iPad uitgaven (iOS10) die zij voor een lagere prijs aanbieden wat dus ook interessant kan zijn voor mensen met oudere iPads en iPhones.


In Alkmaar houdt de Hobby computerclub regio noordwest haar bijeenkomsten op de eerste en derde zaterdag van iedere maand (uitgezonderd de vakanties). De locatie is het Olympiagebouw, Olympiaweg 17,1816 MJ Alkmaar richting de hockeyclub AMHC. De bijeenkomsten beginnen om 13:00 uur en eindigen om 17:00 uur. Lezingen beginnen om 14.00 uur tot 16.00 uur. Ook in Obdam worden deze lezingen regelmatig gehouden en wel in de Brink.

Regelmatig organiseren we lezingen over uiteenlopende onderwerpen betreffende de computer. Op zaterdag 4 november 2017 is er een lezing over iOS 11. De interessegroep HCC!apple geeft een gratis iOS 11 demo in Alkmaar. omdat er zoveel veranderd is voor de iPad. Hierin leer je hoe je optimaal gebruik maakt van de nieuwe bestanden app en het bedieningspaneel. Apps start je via de nieuwe dock sneller op en kunnen beter met en naast elkaar werken. Ook kun je op deze middag kennismaken met de nieuwe iPad Pro en met veel korting Apple specials kopen.
Na de presentatie kun je ook vragen stellen aan de iPad specialist van apple.hcc.nl. Breng je iPad en of Mac zoveel mogelijk mee, zodat we je als je een vraag hebt beter kunnen helpen. Ook peilen we op deze middag de interesse om met elkaar meer Apple bijeenkomsten te gaan houden (bron apple.hcc).

Op zaterdag16 december 2017 is er een lezing over de laatste update van Windows 10. Dit onderwerp wordt uitgebreid besproken. Al uw vragen worden door de inleider zo veel als mogelijk behandeld.

Wij nodigen u van harte uit om langs te komen. Indien u hcc lid bent vergeet u dan niet om uw pasje mee te nemen. Bezoek onze website http://noordwest.hcc.nl


De Senioren-Academie organiseert altijd 1 x per maand een bijeenkomst op een vaste dag. In ons geval is dat de 3e woensdag van de maand, van 09.00 uur tot +- 12.00 uur.
Plaats van handeling: Sportcentrum Hoorn, Holenweg 14a Hoorn.

Op elke bijeenkomst is er een presentatie over een van te voren vastgesteld onderwerp. Het onderwerp van september is Google Photo's (het vroegere Picasa).
Alle HCC-leden zijn van harte welkom. Voor niet-leden is het eerste bezoek gratis.
Voor info zie seniorenacademie.hcc.nl