U bent hier

Nieuws

In juli is er geen bijeenkomst van de SeniorenAcademie.


Tips voor je digitale leven onderweg?

Ook onderweg maak je gebruik van je laptop, tablet of smartphone. Om je e-mail te checken, af en toe een WhatsApp-bericht te versturen of een leuke foto op Facebook te plaatsen. Maar hoe zorg je dat je veilig het internet op gaat? En wat voor leuke en handige apps zijn er?

Een handout is beschikbaar: https://www.hcc.nl/sites/default/files/webform/handoutq2_final.pdf


Op donderdag de 29ste werden wij door Hcc! uitgenodigd om een primeur in haar bestaan mee te beleven een echte live-streaming over het nieuwe Windows 10 wat de nieuwe standaard moet worden in internet-land. Over een maand gratis te downloaden en te installeren wat willen we nog meer zo’n cadeautje van meneer Gates. Je zou denken is die man nou op zijn achterhoofd gevallen om dit te doen en er zal wel wat achter zitten anders doet hij dit niet, want laten we wel zijn alleen de zon is gratis voor de rest is het bruintje trekken om aan je gerief te komen ! Het zij bekend, dat Gates de grootse filantroop is in de wereld.

De inspirator achter deze streaming was Daan Hermsen van Hcc! bijgestaan door Rob Coenraads (hoofdredacteur PC-Active) verder waren aanwezig als deskundigen Martin Bekelaar en Ger Stok (Windows experts binnen HCC). Deze laatste 2 mensen zullen de afdelingen langs gaan voor een lezing. Ik ben wel het een en ander te weten gekomen over Windows 10 hetgeen ik nog niet wist. Wat mij opviel was, dat de heren allemaal erg enthousiast waren over dit programma.

Velen onder ons zijn nog bezig om de shock te verwerken van het “verlies” van Windows XP en nu dit weer. Er zijn nog genoeg mensen, die tevreden zijn Windows 7 en 8.1 en vragen zich af of zij wel moeten overstappen op Windows 10 ook als die gratis verstrekt wordt. De deskundigen stelden mij enigszins gerust men hoeft niet over te stappen. Alleen is het zo als je later wilt overstappen naar Windows 10 dan zul je daarvoor moeten betalen!.

Helaas was de video opname van dit gebeuren erg amateuristisch en ook het geluid was een matige kwaliteit. Daar moet Daan nog maar eens goed mee oefenen.Verder alleen maar lof. We waren getuigen van een historische primeur bij Hcc! en kijken uit naar de volgende livestreaming.


Het bestuur of liever gezegd uw bestuur heeft zijn eerste vergadering achter de rug: Het gaat helaas allemaal wat stroef wat o.a. komt door ziektes en dies zij meer van de bestuursleden. Nu bent u natuurlijk erg nieuwsgierig wat er besproken is op deze historische eerste bijkomst. Welnu, maar daar was u in feite al van op de hoogte er is besloten geen penningmeester meer te hebben. Alle financiële zaken worden nu door Hcc Haarlem afgehandeld, hetgeen dus inhoudt dat bestuursleden gelden moeten voorschieten als er iets op korte termijn georganiseerd moet worden en daar is het bestuur niet blij mee, maar we moeten de tering naar de nering zetten. Doordat er helaas geen animo is onder de leden om tot het huidige bestuur toe te treden zijn wij gedwongen deze stap te doen.

Een ander punt is of er wel of niet gekeken moet worden naar een andere lokatie voor de 2 maandelijkse bijeenkomsten. Deze moet centraal gelegen zijn in ons gebied waartoe ook de lokatie Hoorn behoort. Gedacht wordt aan b.v. Schagen of Obdam. Een voorwaarde voor de nieuwe lokatie is, dat deze goed bereikbaar is en voldoende (gratis) parkeerruimte heeft. Rob Flohill is doende om Hoorn weer nieuw leven in te blazen met ondersteuning van Alkmaar. Of wij dan over moeten gaan naar één maandelijkse bijkomst voor elke lokatie is de vraag. Maar of het ooit zover zal komen zal de tijd ons leren. Overigens wat denkt u daar zelf over als lid?

Het bestuur denkt erover na om de indeling van de zaal in Alkmaar anders in te richten en de secretaris heeft al een aantal honkvaste leden voorzichtig gepolst of zij zich daarin kunnen vinden. Er werd positief op gereageerd. Er is het streven om weer een leestafel te ontwikkelen, echter en u begrijpt het al daar moeten gelden voor gevonden worden en bestuursleden moeten eerst uit eigen portemonnee voorschieten en declareren in Haarlem. Wat u in ieder geval in uw agenda moet zetten is, dat Alkmaar in september de lezing zullen hebben over Windows 10, waar Hcc zich helemaal voor inzet om haar leden daarin te begeleiden.


Op de bijzondere ledenvergadering op zaterdag 7 februari 2015 is een nieuw bestuur gekozen. Tevens is er een nieuwe coördinator gevonden voor de bijeenkomsten in Alkmaar.
Voor Hoorn wordt een locatie gezocht en wordt bekeken of ook daar bijeenkomsten kunnen worden gehouden.

Meer informatie volgt